Isotropix Forums

Reference/Export Context duplicates content (3.5RC2 too)

You think you may have found a bug? Please post it here.

Reference/Export Context duplicates content (3.5RC2 too)

Unread postby atnreg » Mon Jun 12, 2017 2:21 pm

Hi!

I mentioned this in another thread but as nobody has commented on that post, here is the 'official' bug report :)

Applies to 3.5 RC2 as well, just tested.

-load any project
-in any context, File/Reference/Export Context

All content in that context is duplicated (e.g. item -> item1 etc.). The duplicates cannot be deleted as it is reference so every time you want to update an external project, you need to make it local, do the changes, delete the duplicates and then do export again which of course makes the duplicates again but that way is the only way to avoid multiple duplicates.
The references use the original so it is not broken but this works fine in 3.0 SP9 so this is new bug, please fix it soon :)

It would also be nice to be able to do the reference export from context menu, there is the Make Local but it is always disabled and there is no export context, it would make it a lot easier to use this feature pair if those commands were in context menu and not only in File menu :)

Thanks!

Antti
Intel i7(6-core),32GB RAM,NVIDIA GTX690 (2GPU)+GTX Titan Black,Win10Pro 64bit
Clarisse 3.5RC2,Blender,(3D-Coat,ZBrush,Lightwave+Octane etc.)
Clarisse since 2016-09-29, Python since 2016-11-10 (Clarisse Py 2017-01-04)
I do all 3D stuff for fun, no business
atnreg
 
Posts: 171
Joined: Mon Sep 19, 2016 5:20 pm
Location: Helsinki, Finland

Re: Reference/Export Context duplicates content (3.5RC2 too)

Unread postby bvaldes » Mon Jun 12, 2017 3:06 pm

Hello,

Thanks for the report. We have reproduced your issue and created an ID(#7027).

About the make local, the one in the right click menu is for the instances, that's why it is always disabled.

About your request to add the export context as reference in the menu, I added a feature request (#7028)

Regards
Benoit VALDES
Isotropix
Clarisse QA
User avatar
bvaldes
 
Posts: 101
Joined: Mon Sep 26, 2016 11:44 am

Re: Reference/Export Context duplicates content (3.5RC2 too)

Unread postby atnreg » Mon Jun 12, 2017 3:19 pm

Thank you and sorry for a bit late report, I didn't know you were going to release new update so soon, I noticed this in RC1 and waited for comments in the other thread, that's why no bug report until now :)

Antti
Intel i7(6-core),32GB RAM,NVIDIA GTX690 (2GPU)+GTX Titan Black,Win10Pro 64bit
Clarisse 3.5RC2,Blender,(3D-Coat,ZBrush,Lightwave+Octane etc.)
Clarisse since 2016-09-29, Python since 2016-11-10 (Clarisse Py 2017-01-04)
I do all 3D stuff for fun, no business
atnreg
 
Posts: 171
Joined: Mon Sep 19, 2016 5:20 pm
Location: Helsinki, Finland


Return to Bugs