Isotropix Forums

Is it possible to add action to existing Clarisse classes?

Clarisse Scripting related topics

Is it possible to add action to existing Clarisse classes?

Unread postby atnreg » Wed Aug 09, 2017 9:36 am

Hi!
The new MaterialPhysicalStandard is absolutely great, no need for any others anymore :)

But being so flexible it would be nice to have some presets for different basic types: glass, metal, diffuse only etc.
I know it is possible to add custom attributes to existing Clarisse classes but how to add functionality to them?

I mean I can make presets for an attribute but how and where I react to change of it, setting the needed attributes values?
And how to make working actions to existing Clarisse classes?

And of course I need this with Python :)

Thank you!

Antti
Intel i7(6-core),32GB RAM,NVIDIA GTX690 (2GPU)+GTX Titan Black,Win10Pro 64bit
Clarisse 3.5SP2,Blender,ZBrush,Onyx,(3D-Coat,Lightwave+Octane...)
Clarisse since 2016-09-29 (Py 2017-01-04), Python since 2016-11-10
I do all 3D stuff for fun, no business
atnreg
 
Posts: 257
Joined: Mon Sep 19, 2016 5:20 pm
Location: Helsinki, Finland

Re: Is it possible to add action to existing Clarisse classe

Unread postby atnreg » Wed Aug 16, 2017 10:18 pm

Anyone?

I could inherit new class from existing standard classes but then it would not work smoothly in Clarisse I think. I mean could I really use my own inherited class of, say MaterialPhysicalStandard so that it works with all other standard Clarisse classes?

Antti
Intel i7(6-core),32GB RAM,NVIDIA GTX690 (2GPU)+GTX Titan Black,Win10Pro 64bit
Clarisse 3.5SP2,Blender,ZBrush,Onyx,(3D-Coat,Lightwave+Octane...)
Clarisse since 2016-09-29 (Py 2017-01-04), Python since 2016-11-10
I do all 3D stuff for fun, no business
atnreg
 
Posts: 257
Joined: Mon Sep 19, 2016 5:20 pm
Location: Helsinki, Finland

Re: Is it possible to add action to existing Clarisse classe

Unread postby sam » Thu Aug 17, 2017 10:48 am

Hi Antti,

No it's not possible in Python. Defining actions in Python is only possible in ScriptedClass.
Sam Assadian
Isotropix
CEO/Founder
User avatar
sam
 
Posts: 987
Joined: Sat Jan 26, 2013 12:33 am

Re: Is it possible to add action to existing Clarisse classe

Unread postby atnreg » Thu Aug 17, 2017 11:03 am

Ok, thanks :)

Antti
Intel i7(6-core),32GB RAM,NVIDIA GTX690 (2GPU)+GTX Titan Black,Win10Pro 64bit
Clarisse 3.5SP2,Blender,ZBrush,Onyx,(3D-Coat,Lightwave+Octane...)
Clarisse since 2016-09-29 (Py 2017-01-04), Python since 2016-11-10
I do all 3D stuff for fun, no business
atnreg
 
Posts: 257
Joined: Mon Sep 19, 2016 5:20 pm
Location: Helsinki, Finland


Return to Scripting