Page 1 of 1

Anyone experiencing the script editor deleting text?

Unread postPosted: Thu Sep 12, 2019 6:51 am
by bvz2000
Is anyone else experiencing the issue where, when editing a script in the script editor, selecting text deletes that text? The only solution is to quit and restart Clarisse. This happens to me at work on my CentOS machine as well as at home on my Manjaro machine. This has been happening since Clarisse 2.0, but I can't reproduce it on demand so it is hard to submit as a bug.

Just curious.

Re: Anyone experiencing the script editor deleting text?

Unread postPosted: Thu Sep 12, 2019 8:53 am
by dboude
Never seen that :(

Re: Anyone experiencing the script editor deleting text?

Unread postPosted: Thu Sep 12, 2019 3:36 pm
by dane
Yes! Have this all the time, also on Centos 7.6.

I havent submitted a bug as I dont know whats causing it, seems random. I found closing the window and making a fresh one does the trick to stop it but it randomly shows up. I'm always backing up my script outside of clarisse because of it.

I have a habit of ctrl + a 'ing all my script to run it and then it just disappears

Re: Anyone experiencing the script editor deleting text?

Unread postPosted: Thu Sep 12, 2019 3:58 pm
by anemoff
If you ever find consistent reproduction steps please fill in a bug report.

We fixed a bug in 4.0 SP2 that caused display glitches when selectin portions of text. But there might be others still out there.
It looked like this:
clarisse_4.0_sp1_text_editor_glitch.gif
clarisse_4.0_sp1_text_editor_glitch.gif (91.76 KiB) Viewed 420 times


Thanks!

Re: Anyone experiencing the script editor deleting text?

Unread postPosted: Thu Sep 12, 2019 5:18 pm
by bvz
The next time it happens (it was fairly regular yesterday) I'll screen grab it. I have not found any consistent reproducability except to just use the script editor under Linux for a while.

Most of the time I use an external editor and just call it from the script editor which limits my exposure. I also notice that closing the script window and creating a new one can fix it for a short while.

Glad I'm not alone in this.

Re: Anyone experiencing the script editor deleting text?

Unread postPosted: Tue Sep 24, 2019 3:22 pm
by dane
Been doing quite a bit of scripting in Clarisse the last few days and I've noticed that this bug seems to appear (on Linux) when you ALT+TAB to switch between software in the OS.

I'm usually testing things in clarrise, CTRL+A to select all my script, ALT+TAB to switch to my text editor and pasting it in there. When I ALT+TAB to go back to Clarisse most of the time this causes the issue to arise.

Hopefully you can repeat the problem with that information.

Best,

Dan

Re: Anyone experiencing the script editor deleting text?

Unread postPosted: Tue Sep 24, 2019 3:33 pm
by anemoff
Thanks for sharing.
We'll try to reproduce it using those steps.