Isotropix Forums

Clarisse5 - "broken links" when referencing in a project

General Discussion about Isotropix and CG related topics

Clarisse5 - "broken links" when referencing in a project

Unread postby machieb » Fri Dec 17, 2021 7:15 pm

Hello,

I realized that when I export a context as project in clarisse 5,

Clarisse5_export_context_as_project.jpg
The context that is exported as project.
Clarisse5_export_context_as_project.jpg (12.04 KiB) Viewed 558 times


and reference it into another clarisse 5 scene, I always get broken links.

Clarisse5_import_context_as_reference.jpg
In clarisse5 after referencing the project as a file I can see "broken links" in the browser!


In clarisse 4 when I export the same folder as a project and reference it to another clarisse 4 scene, I get no broken links.

Clarisse4_import_context_as_reference.jpg
The context referenced to Clarisse 4 as a file is correctly displayed.
Clarisse4_import_context_as_reference.jpg (20.64 KiB) Viewed 558 times


Is that normal in clarisse5 or a bug? Do I get problems with my scene if I delete those "links"?


Cheers Marcus
machieb
 
Posts: 70
Joined: Fri Nov 29, 2019 11:20 am

Re: Clarisse5 - "broken links" when referencing in a project

Unread postby mdkai » Fri Dec 17, 2021 8:51 pm

This bug was reported and fixed in the latest SP6 ;)
Join us at the Discord https://discord.gg/G5cJj9A
mdkai
 
Posts: 368
Joined: Tue Oct 07, 2014 7:24 pm

Re: Clarisse5 - "broken links" when referencing in a project

Unread postby machieb » Mon Dec 20, 2021 12:19 pm

Hello,

thanks for your answer!
Oh great to hear that it is solved!
machieb
 
Posts: 70
Joined: Fri Nov 29, 2019 11:20 am

Re: Clarisse5 - "broken links" when referencing in a project

Unread postby machieb » Tue Jan 04, 2022 11:17 am

Hello,

still have the issue with broken links in Clarisse 5 SP6.

Context Export:
Clarisse_5_SP6_context_export.jpg
Clarisse_5_SP6_context_export.jpg (6.13 KiB) Viewed 280 times


Reference Project:
Clarisse_5_SP6_referenced_project.jpg
Clarisse_5_SP6_referenced_project.jpg (15.33 KiB) Viewed 280 times


What can we do, to avoid this? It's very anoying!

Cheers Marcus
machieb
 
Posts: 70
Joined: Fri Nov 29, 2019 11:20 am

Re: Clarisse5 - "broken links" when referencing in a project

Unread postby mdkai » Mon Jan 10, 2022 3:46 pm

Yeah same here we also still have broken references when exporting.. would love to have that feature back fully functional.

Cheers
Join us at the Discord https://discord.gg/G5cJj9A
mdkai
 
Posts: 368
Joined: Tue Oct 07, 2014 7:24 pm

Re: Clarisse5 - "broken links" when referencing in a project

Unread postby machieb » Tue Jan 11, 2022 2:39 pm

When using scenes from Clarisse SP5 and before there are broken links when exporting a context an importing it as a reference. In our scenes the broken links where mostly because the material and displacement where not connected correctly. Our pipline developer wrote a script to reconnect the materials and displacements in Clarisse SP6.Then exporting a context and importing it shows no broken links anymore.
machieb
 
Posts: 70
Joined: Fri Nov 29, 2019 11:20 am


Return to General Discussion