Page 1 of 1

Path problem for rendering images

Unread postPosted: Sun Jul 12, 2020 7:37 pm
by okikoulpa
Hello,

We're actually trying to render our shots with our school's dispatcher, but we're facing a problem wich empeach us to do it.

For each frame, we have 3 different passes : backgroung, characters, and beauty with all together. Into Maya, we can tell exactly in wich folder we want to save images and be able to share images automaticly between different passes. But into Clarisse, we can't (or we didn't find how..) So it's saving just the frame with its number, and the frame of the backgrond remove and replace the frame of the characters, and this one remove and replace the frame of the beauty, because of the same name.

Here is an example, for the character (Hadja) pass, of how we've done :
Image
We've indicated where we want to save the image, with its name and the padding. But, once we launch the rendering, we only obtain into the right folder the number of the frame, and not te entire name "LDM_OUT_SEQ003_SHT0010_HADJA.####"
We've alreday tried to change the name at the end of the path, as we've seen that into different videos like : "LDM_OUT_SEQ003_SHT0010_HADJA_####" ou "LDM_OUT_SEQ003_SHT0010_HADJA", but we still have the same problem : the padding replaces entirely the name we gave for each passe.

We tried to look for answers, to test, and the only way we found is to use Python to detail the path output, but it's very difficult for us, to understand. (viewtopic.php?f=5&t=5116&p=18000&hilit=File+output#p18000 ; viewtopic.php?f=21&t=5779&p=21904&hilit=File+output#p21904)
We don't know if the solution is into dispatcher, or Clarisse...

We hope someone will be able to help us

Thanking you in advance

Re: Path problem for rendering images

Unread postPosted: Mon Jul 13, 2020 8:59 am
by dboude
Hi,

Which version of Clarisse do you use? Can you send us an example of the command line the dispatcher creates for rendering with cnode ?

Cheers

Re: Path problem for rendering images

Unread postPosted: Wed Jul 15, 2020 9:25 pm
by okikoulpa
Hi,

Thank you for your answer. We're usign Clarisse 4.0 SP2b. For the command line, we can't access to it. :/
But the guy who's working on the dispacher is on the problem, and he said that it is a problem from the dispatcher and not Clarisse.
So it should be repaired soon !
Thanks for your reactivity, we really appreciate.

Re: Path problem for rendering images

Unread postPosted: Thu Jul 16, 2020 8:21 am
by dboude
Ok. You should install the latest version of Clarisse btw. 4.0 SP8

Cheers

Re: Path problem for rendering images

Unread postPosted: Thu Jul 16, 2020 2:01 pm
by okikoulpa
Unfortunately, we can't, because we've used an older version of yeti on maya for the groom of a character, and it wasn't compatible with the latest yetinode into the last version of Clarisse.

Re: Path problem for rendering images

Unread postPosted: Thu Jul 16, 2020 2:30 pm
by dboude
The latest version of yeti plugin is compatible with SP5b. At least you could update to this version if you have access to the latest yeti plugin.

Cheers