Isotropix Forums

Exporting Pyro Sim from Houdini To Clarisse

General Discussion about Isotropix and CG related topics

Exporting Pyro Sim from Houdini To Clarisse

Unread postby Hermon » Thu Aug 06, 2020 5:24 pm

Hey all,

Noob question here. How would I go about exporting this pyro sim into Clarisse?
Do I need to convert it to VDB and the export or as an Alembic cache.....Any idea?

I attached below some pics of what the sim is.

Thanks!

H
Attachments
Afterburner.PNG
Afterburners.PNG
Hermon
 
Posts: 3
Joined: Fri Apr 12, 2019 2:40 am

Re: Exporting Pyro Sim from Houdini To Clarisse

Unread postby dboude » Fri Aug 07, 2020 8:40 am

Hi,

The exchange format for volumes is VDB. So you have to export your pyro sim as a VDB sequence. Then, in Clarisse, go to File > Import > Volume and set the volume as a sequence in its attributes.

It's a bit old but it works in the same way in 4.0 https://www.youtube.com/watch?v=_7zfjF8mWWE

Cheers
Démian
Isotropix
Technical Artist - Clarisse Specialist
User avatar
dboude
 
Posts: 1576
Joined: Mon Jul 03, 2017 10:51 am

Re: Exporting Pyro Sim from Houdini To Clarisse

Unread postby Hermon » Mon Aug 10, 2020 1:53 am

dboude wrote:Hi,

The exchange format for volumes is VDB. So you have to export your pyro sim as a VDB sequence. Then, in Clarisse, go to File > Import > Volume and set the volume as a sequence in its attributes.

It's a bit old but it works in the same way in 4.0 https://www.youtube.com/watch?v=_7zfjF8mWWE

Cheers


Sweet!, it worked!

Thanks for your help Demian!

Cheers
Hermon
 
Posts: 3
Joined: Fri Apr 12, 2019 2:40 am

Re: Exporting Pyro Sim from Houdini To Clarisse

Unread postby dboude » Mon Aug 17, 2020 10:58 am

You're welcome ;)
Démian
Isotropix
Technical Artist - Clarisse Specialist
User avatar
dboude
 
Posts: 1576
Joined: Mon Jul 03, 2017 10:51 am


Return to General Discussion