Isotropix Forums

How to import alembic sequence??

General Discussion about Isotropix and CG related topics

How to import alembic sequence??

Unread postby tan329648175 » Wed Jan 27, 2021 7:00 am

[img][img][/img][/img]I encountered a problem while working on a river project? Our settlement water fx single frame is about 1.5g, about 1000 frames, if it is an abc animation file, this will be very large, we are now exporting frame by frame, how can I implement it in clarisse? ? ?
Attachments
IMG20210127134749.jpg
IMG20210127134739.jpg
tan329648175
 
Posts: 8
Joined: Fri Sep 07, 2018 1:57 pm

Re: How to import alembic sequence??

Unread postby aaute » Wed Jan 27, 2021 9:52 am

Hi,

load the first frame with File > Reference. Select your alembic, go to your attribute editor and replace the filename by :
E:\project\FX\alembic_liquid_surface\alembic_liquid_surface.v0.-$F.abc

In case you have a padding like 0001, 0002, ... , 1000, 1001 ... you need to put $4F instead of $F.

Cheers
Aymeric
Isotropix
Technical Artist - Clarisse Specialist
User avatar
aaute
 
Posts: 45
Joined: Mon Nov 02, 2020 11:59 am

Re: How to import alembic sequence??

Unread postby tan329648175 » Wed Jan 27, 2021 3:58 pm

I tried to do a set of tests. When I write these codes, such as $F or $4F or %F, whether it is the first frame or 1001 frame, my mash grid is missing? ?
Attachments
Snipaste_2021-01-27_22-53-11.png
tan329648175
 
Posts: 8
Joined: Fri Sep 07, 2018 1:57 pm

Re: How to import alembic sequence??

Unread postby aaute » Wed Jan 27, 2021 5:24 pm

$F means you are replacing this variable by the current frame number of your timeline.
In your screenshot apparently you are on frame 1.
In this case You try to load abc.1.abc when your sequence of alembic start at 1001, it's why you don't have anything on screen.

Cheers
Aymeric
Isotropix
Technical Artist - Clarisse Specialist
User avatar
aaute
 
Posts: 45
Joined: Mon Nov 02, 2020 11:59 am

Re: How to import alembic sequence??

Unread postby tan329648175 » Thu Jan 28, 2021 9:43 am

I tried many methods, but still can't succeed. Can I provide an example for me to study, thank you! The main problem is that when I load the code, the mesh disappears! ! ! Whether it's the first frame or frame 1001! !
Attachments
微信图片_20210128164038.png
tan329648175
 
Posts: 8
Joined: Fri Sep 07, 2018 1:57 pm

Re: How to import alembic sequence??

Unread postby aaute » Thu Jan 28, 2021 9:55 am

Sure you can send us your file but I notice 2 things on your screenshot :
- apparently you have a space between $ and 4
- also your abc files are 3ko big. Are you sure there is something in it ?

Cheers
Aymeric
Isotropix
Technical Artist - Clarisse Specialist
User avatar
aaute
 
Posts: 45
Joined: Mon Nov 02, 2020 11:59 am

Re: How to import alembic sequence??

Unread postby tan329648175 » Fri Jan 29, 2021 5:23 am

你好,这是我使用的alembic,您帮我看看,我使用您提供的方法,还是不能成功,看看是我的步骤哪里出了问题
Attachments
box_test.rar
(55.22 KiB) Downloaded 36 times
tan329648175
 
Posts: 8
Joined: Fri Sep 07, 2018 1:57 pm

Re: How to import alembic sequence??

Unread postby aaute » Fri Jan 29, 2021 9:38 am

Image

It's working for me and when I scrub the timeline between 1001 and 1050 I can see the box moving.

Remove the " " and be sure you don't have space.

Cheers
Aymeric
Isotropix
Technical Artist - Clarisse Specialist
User avatar
aaute
 
Posts: 45
Joined: Mon Nov 02, 2020 11:59 am

Re: How to import alembic sequence??

Unread postby tan329648175 » Sat Jan 30, 2021 4:17 am

Hello, can you provide me with this project?
tan329648175
 
Posts: 8
Joined: Fri Sep 07, 2018 1:57 pm


Return to General Discussion