Isotropix Forums

Camera Alembic Parameters

General Discussion about Isotropix and CG related topics

Camera Alembic Parameters

Unread postby vanderzafa » Sun Jun 23, 2019 5:41 pm

Hey everybody, I'm trying to change some attributes from alembic camera, but I've noticed that Clarisse insist to maintain default values. For example, I turned on "Enable Dof" and change F Stop and Focus Distance value, but the new values are overwrites when scrubbing time slider, well as we can see in graph editor with orange pointline. And I can't change any attributes like Focal Length, Aperture and etc, either.

Is there something wrong in my alembic camera exported ?


Thanks for support.
Attachments
cam_graph.jpg
vanderzafa
 
Posts: 27
Joined: Thu Oct 19, 2017 8:46 pm

Re: Camera Alembic Parameters

Unread postby mdkai » Mon Jun 24, 2019 9:12 am

Hi
guess is that its the bug reported here
https://www.isotropix.com/user/bugtracker/217
Hopes are high it will be soom fixed.


As a solution, create a new camera based on the alembic parameters and constrain it to the original. If this needs to be done for multiple shots just make script to read and create a new cam from and selection
Cheers
Kai
Join us at the Discord https://discord.gg/G5cJj9A
mdkai
 
Posts: 308
Joined: Tue Oct 07, 2014 7:24 pm

Re: Camera Alembic Parameters

Unread postby vanderzafa » Mon Jun 24, 2019 6:25 pm

Great Kai, thanks for the workaround. And about locked attributes, do you know if is possible to change then ?


Cheers
Vander
vanderzafa
 
Posts: 27
Joined: Thu Oct 19, 2017 8:46 pm

Re: Camera Alembic Parameters

Unread postby mdkai » Wed Jun 26, 2019 8:27 am

Hey
Sorry to reply lately ..
Desmond and me picked our brain at the discord channel but as of now it seems not possible for us to unlock these greyed out parameters.
You can join us if you like to ask more questions of course

https://discord.gg/G5cJj9A

Cheers
Kai
Join us at the Discord https://discord.gg/G5cJj9A
mdkai
 
Posts: 308
Joined: Tue Oct 07, 2014 7:24 pm


Return to General Discussion